Κόκορας μπιράτος
για 4 άτομα
Υλικά
- 1 κόκορας (1200 γραμμάρια περίπου)
- 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
- αλάτι – πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας βότκα ή κονιάκ
- 6 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 250 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 500 ml μπίρα
- πιπέρι καγιέν
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Ροδίζετε τον κόκορα στην κατσαρόλα με το μισό βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε και τον αφήνετε να σιγοβράσει 30′. Κατόπιν τον βγάζετε και τον διατηρείτε ζεστό. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις πάρει χρώμα ξαναβάζετε τον κόκορα, τον περιχύνετε με το τζιν και τον ανάβετε για να φλαμπαριστεί. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο, 2 κουταλιές σούπας από την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια. Τα περιχύνετε με την μπίρα. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το καγιέν. Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά 30′. Αν χρειαστεί ρίχνετε λίγο νερό ακόμα. Όταν ψηθεί το φαγητό, το βγάζετε, ρίχνετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.