Κόκορας κοκκινιστός με πατάτες
Υλικά
- 1 κόκορας 1 1/2-2 κιλά, κομμένος σε μερίδες
- 1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 ποτήρι του νερού κρασί κόκκινο
- 1 ποτήρι του νερού ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλιές σούπας ντομάτα πελτές
- 5–6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 10–12 κρεμμυδάκια στιφάδου
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες
- 2–3 γαρίφαλα
- 1 δάφνη
- 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
- 8–10 ποτήρια νερό
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κόκορα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε λίγο τα κρεμμυδάκια στιφάδου και τα κρατάμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε στο τηγάνι το κομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε μετά από λίγο τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και την ντομάτα πελτέ διαλυμένη στο κρασί. Τα βράζουμε για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα πάνω από τον κόκορα. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το δαφνόφυλλο, το γαρίφαλο και την κανέλα. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στιφάδου. Ο κόκορας θέλει για να βράσει 1 ώρα και 30 λεπτά.
- Μισή ώρα πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τις πατάτες, που τις έχουμε κόψει κυδωνάτες.
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 520