Κόκορας κρασάτος με πιπεριές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κόκορας κρασάτος με πιπεριές

(ΓΙΑ 8-10 ΑΤΟΜΑ)

Υλικά

  • 1 κόκορας 2 1/2-3 κιλά
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας τριμμένο κρεμμύδι
  • 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 15 ολόκληρες ακαθάριστες πιπεριές (κόκκινες και πράσινες)
  • 3 μέτριες ώριμες ντομάτες
  • 2 καυτερές κόκκινες πιπερίτσες (προαιρετικά)
  • μεγάλα κλωνάρια βασιλικό
  • λάδι
  • ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καψαλίζετε, πλένετε και σκουπίζετε τον κόκορα. Βρέχετε τα χέρια σας με κρασί και τρίβετε όλο τον κόκορα. Τον αφήνετε να στεγνώσει λίγο και τον κόβετε σε 10 μερίδες.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε 100 ml κρασί, το κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύετε 2-3 φορές και ρίχνετε ζεστό νερό, που θα σκεπάζει τον κόκορα μέχρι τη μέση. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό (αν χρειάζεται). Όταν ο κόκορας είναι σχεδόν έτοιμος, προσθέτετε τις 15 πιπεριές, τις σκελίδες σκόρδο και 150 ml κρασί.
  3. Ρίχνετε τις χοντροκομμένες ντομάτες, τις πιπερίτσες και το βασιλικό (ψιλοκομμένα), 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε προσεκτικά, σκεπάζετε το φαγητό και βράζετε για 20′-30′. Στο τέλος, το φαγητό πρέπει να μείνει με μια πηχτή σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply