Κόκορας κρασάτος

Κόκορας κρασάτος: μια πολύ εκλεκτή συνταγή για όλους

Οταν η γεύση και η ευκολία παρασκευής μιας συνταγής δίνει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα, τότε η συνταγή: “κόκορας κρασάτος” είναι πράγματι για όλους.

Ο κόκορας κρασάτος είναι μια από εκείνες τις συνταγές που σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στις γεύσεις και την αρώματα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Είναι ένα φαγητό που αγκαλιάζει την ζεστασιά του κρασιού, τη φρεσκάδα των ντοματών, και την πλούσια γεύση του κόκορα.

Η προετοιμασία απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει κάθε λεπτό. Αφού πλύνετε και κόψετε τον κόκορα σε μερίδες, ξεκινάτε το ψήσιμο στην κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Ο κόκορας σοτάρεται μέχρι να αποκτήσει ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα.

Στη συνέχεια, προσθέτετε το αλεύρι για να δώσετε σωστό πάχος στη σάλτσα και ρίχνετε το κρασί και λίγο νερό. Τα αρωματικά, όπως το σκόρδο, το θυμάρι, η κανέλα, και οι ντομάτες προσθέτουν σταδιακά την αρωματική πλούσια σύνθεση στο πιάτο.

Το αποτέλεσμα είναι ένα φαγητό με βαθιά γεύση και αρώματα που συνδυάζονται αρμονικά. Σερβίρεται ζεστό και αποτελεί μια υπέροχη ευκαιρία να μοιραστείτε την αγάπη και τις αξίες της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κόκορας κρασάτος

Κόκορας κρασάτος. Μια ακόμη εύκολη αλλα εκλεκτή συνταγή για όλους.

  • Total Time: 65 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κόκορας
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 φλιτζάνια κρασί κόκκινο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τον κόκορα, τον κόβετε σε μερίδες και τον στραγγίζετε. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί καλά και σοτάρετε τις μερίδες, μέχρι να ροδίσουν λίγο.
  2. Πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε το κρασί και ένα φλιτζάνια νερό. Προσθέτετε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμύδια, τη δάφνη και τα βράζετε για 1/2 ώρα περίπου. Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, το θυμάρι, την κανέλα, λίγο νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει ο κόκορας και να δέσει η σάλτσα. Αφαιρείτε τη δάφνη με την κανέλα και σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 20 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 360

Keywords: Κόκορας, κρασάτος, σάλτσα,

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης