Κολοκυθάκια γεμιστά Αλά κρεμ
για 6-8 άτομα
Υλικά
- 8 κολοκυθάκια
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 600 γραμμάρια μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, ανάμεικτο
- 1/2 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
- 1/2 φλιτζάνια άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αυγολέμονο
- ο χυμός 2 λεμονιών
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και με το ειδικό εργαλείο αδειάζετε τη σάρκα τους, ώστε να γίνουν σαν σωλήνες, κλειστοί από την μια άκρη. Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά με το ρύζι και το μισό λάδι. Προσθέτετε το μισό άνηθο και τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε καλά. Γεμίζετε τα κολοκυθάκια μέχρι τα 4/5 του ύψους τους. Αφήνετε ένα μικρό περιθώριο για να διογκωθεί το ρύζι με το βράσιμο και σκάσουν). Τοποθετείτε τα κολοκυθάκια σε μια κατσαρόλα, με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω, το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, λίγο ζεστό νερό και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Σιγοβράζετε 1 ώρα και 15′. Στο τέλος παίρνετε αρκετό από το ζουμί του φαγητού και το δένετε με το κορν φλάουρ. Χτυπάτε τα αυγά με το χυμό του λεμονιού και τα προσθέτετε στη δεμένη κρέμα. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια με το μείγμα της σάλτσας και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο άνηθο.