Κολοκυθάκια και μελιτζάνες τηγανητά
Υλικά
- 5 κολοκύθια
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνια μπίρα
- 1 αυγό
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τα κόβετε σε λεπτές μακρόστενες φέτες. Βάζετε τις μελιτζάνες σε μια λεκάνη με αλατισμένο νερό για 1/2 ώρα. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά, μαζί με τα κολοκύθια. Τα πασπαλίζετε όλα με λίγο αλάτι.
- Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι, προσθέτετε το αυγό χτυπημένο, την μπίρα, λίγο αλάτι και τα ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν χυλός.
- Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λάδι και αφήνετε να κάψει. Βουτάτε μία μία τις φέτες στο χυλό και τις τηγανίζετε, μέχρι να ροδίσουν.
- Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν,
- και τις σερβίρετε σε πιατέλα.