Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΙ ΓΕΜΙΣΤΟΙ

για 6 άτομα

Υλικά

  • 30 περίπου κολοκυθοανθοί
  • 1 φλιτζάνια ρύζι γλασέ
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο δυόσμο
  • λίγο μαϊντανό και άνηθο
  • ο χυμός 2 λεμονιών
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε το κρεμμύδι σε χοντρό τρίφτη, το βάζετε σ’ ένα σουρωτήρι και το ξεπλένετε με καυτό νερό για να μαλακώσει λίγο. Το ρίχνετε σε μια λεκανίτσα και προσθέτετε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο, το κολοκυθάκι τριμμένο, το λάδι, το αλατοπίπερο και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Περιχύνετε με το μισό χυμό του λεμονιού. Διαλύετε τον κύβο σε λίγο ζεστό νερό, τον προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε καλά. Πλένετε πολύ προσεκτικά τους κολοκυθανθούς, γιατί σπάνε εύκολα, κρατώντας τους από τη βάση και βουτώντας τους σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό. Με τη γέμιση που ετοιμάσατε γεμίζετε τους κολοκυθανθούς και κλείνετε τα φύλλα τους. Τους τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα στη σειρά και τους περιχύνετε με τον υπόλοιπο χυμό του λεμονιού. Ρίχνετε προσεκτικά ένα ποτήρι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει 30′ περίπου, με σκεπασμένη, την κατσαρόλα.

Οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί σερβίρονται ωραία με γιαούρτι.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply