Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα
Υλικά
- 1 κολοκύθι κίτρινο μεγάλο
- 1–2 κρεμμύδια
- παξιμάδι τριμμένο
- δυόσμος
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Πρσετοιμάζουμε το κολοκύθι. Παίρνουμε το κολοκύθι, το κόβουμε φέτες και το βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει με λίγο νερό προσθέτοντας και λίγο αλάτι για να γίνει νόστιμο.
- Όταν βράσει, το στίβουμε λίγο και το αφήνουμε να στραγγίσει. Αφού στραγγίσει εντελώς, το τοποθετούμε σε ένα κατάλληλο δοχείο, μαζί με τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά. Αν το μείγμα μας είναι λιγάκι αραιό προσθέτουμε τριμμένο παξιμάδι. Βάζουμε στην φωτιά ένα τηγάνι με λάδι. Όταν κάψει ρίχνουμε μέσα μια μια κουταλιές σούπας από το μείγμα που φτιάξαμε, αφού πριν την αλευρώσουμε και αφήνοντας να τηγανιστούν καλά, γυρίζοντας τους για να ροδοκοκκινήσουν και από τις 2 μεριές.