Κολοκυθοκεφτέδες
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κολοκύθια
- 1 καρότο (100 γραμμάρια)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (100 γραμμάρια)
- 5 σκελίδες σκόρδο
- λίγος μαϊντανός
- λίγος βασιλικός
- λίγη μέντα
- λίγος άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 αυγά
- 300 γραμμάρια φρυγανιά
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
- 400 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
- λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το καρότο και τα κολοκύθια και τα στύβουμε πάρα πολύ καλά. Το καλό στύψιμο είναι βασικό. Αλέθουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στρογγυλούς και τους τηγανίζουμε σε τηγάνι όπου έχει κάψει το λάδι.
- Σερβίρονται ζεστοί.