Κολοκυθοκεφτέδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κολοκυθοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κολοκύθια
  • 1 καρότο (100 γραμμάρια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (100 γραμμάρια)
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • λίγος μαϊντανός
  • λίγος βασιλικός
  • λίγη μέντα
  • λίγος άνηθος
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 αυγά
  • 300 γραμμάρια φρυγανιά
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 400 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το καρότο και τα κολοκύθια και τα στύβουμε πάρα πολύ καλά. Το καλό στύψιμο είναι βασικό. Αλέθουμε στο μπλέντερ το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια λεκάνη και τα ζυμώνουμε.
  3. Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες στρογγυλούς και τους τηγανίζουμε σε τηγάνι όπου έχει κάψει το λάδι.
  4. Σερβίρονται ζεστοί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply