ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΟΡΦΑΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
Υλικά
- 350 γραμμάρια αλεύρι
- 45 γραμμάρια λαδί
- Μια μεγάλη μπύρα
- 250 γραμμάρια τυρί τριμμένο (μυζήθρα,τσένταρ, κεφαλογραβιέρα)
- Αλατοπίπερο
- 18–20 κολοκυθοκορφάδες
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 250 γραμμάρια τρίμματα φέτα τυρί
- 40 γραμμάρια ροκφόρ ή τυρί μπλε τριμμένο
- 40 γραμμάρια τυρί πικάντικο τριμμένο
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 3 κουτί γάλα
- Ένα αυγό
Εκτέλεση
- Σε μπολ βάζετε το αλεύρι, το λάδι, την μπύρα και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε και χτυπάτε με σύρμα. Αφήνετε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζετε τη φέτα, το ροκφόρ, το τριμμένο τυρί, τον μαϊντανό, το γάλα και το αυγό. Ανακατεύετε με πιρούνι. Ξεπλένετε τις κολοκυθοκορφαδες και στραγγίζετε. Παίρνετε μία – μία τις κολοκυθοκορφαδες και τις γεμίζετε με κουταλιές γλυκού μέχρι τα 3/4. Στρίβετε τις κορυφές να κλείσουν. Ζεσταίνετε λάδι σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα. Βουτάτε τις κολοκυθοκορφαδες στον χυλό της μπύρας και τις ρίχνετε σε καυτό λάδι. Αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τις σερβίρετε χλιαρές ή κρύες.