Κολοκυθοκορφάδες με ρύζι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κολοκυθοκορφάδες με ρύζι

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθοκορφάδες
  • 4 κρεμμύδια τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
  • 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 50 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 750 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • 6 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους και τριμμένες στον τρίφτη
  • 250 γραμμάρια ρύζι γλασέ
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοτριμμένες
  • 3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια μυζήθρα ξερή ή φέτα σκληρή
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε το σπόρο από τα λουλούδια, τα πλένετε και τα στεγνώνετε. Βράζετε τα κρεμμύδια σε λίγο νερό 2′ και τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το μισό κρεμμύδι και το σκόρδο, Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε 2′-3′. (κατόπιν ρίχνετε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρετε το ρύζι από τη φωτιά, προσθέτετε το μαϊντανό, το κουκουνάρι καβουρντισμένο, κατόπιν ρίχνετε τη μυζήθρα ή τη φέτα, το αλατοπίπερο και τέλος λίγες από τις τριμμένες ντομάτες. Γεμίζετε με το μείγμα του ρυζιού τις κολοκυθοκορφάδες και κλείνετε τα λουλούδια.
  2. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σοτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και προσθέτετε τις υπόλοιπες ντομάτες. Σιγοβράζετε 10′ και αποσύρετε από τη φωτιά, Βάζετε τις γεμιστές κολοκυθοκορφάδες σε ταψί και περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 20′-25′, στους 180°C.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης