Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 45 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 50 γραμμάρια ρύζι βρασμένο
  • 600 γραμμάρια τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 10 αυγά χτυπημένα
  • 4 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμάρια τυρί τριμμένο (κασέρι, γραβιέρα. πεκορίνο)

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη τα κολοκυθάκια, τα πιέζετε να βγάλουν τα υγρά τους και ανακατεύετε με το γάλα. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο, τον μαϊντανό, το ρύζι, τη φέτα, τα αυγά, 2 κουταλιές σούπας από τη φρυγανιά και τα κρεμμύδια. Ανακατεύετε καλά, να ενωθούν τα υλικά.
  2. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί, το πασπαλίζετε με την υπόλοιπη φρυγανιά και αδειάζετε μέσα το μίγμα με τα κολοκυθάκια. Ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα ή λάμα από μαχαίρι και πασπαλίζετε με το τυρί.
  3. Σκορπάτε επάνω λίγο βούτυρο και ψήνετε για 1 ώρα ή ώσπου να πήξει η πίτα και να ροδίσει η επιφάνεια. Την αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ταψί, κόβετε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης