Η κολοκυθόπιτα είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που παρασκευάζεται από φύλλο κρούστας και γέμιση κολοκυθιού. Είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα ή ως ορεκτικό.
Η κολοκυθόπιτα με πράσινα κολοκύθια είναι μια παραλλαγή της παραδοσιακής συνταγής που χρησιμοποιεί πράσινα κολοκύθια αντί για κίτρινα. Τα πράσινα κολοκύθια έχουν πιο γλυκιά γεύση και πιο τραγανή υφή από τα κίτρινα.
PrintΚολοκυθόπιτα με πράσινα κολοκύθια
Άλλη μια ενδιαφέρουσα συνταγή. Η κολοκυθόπιτα αυτή είναι με πράσινα κολοκύθια και η γεύση της είναι πραγματική απόλαυση. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μας και δοκιμάστε την. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 1 hour 10 mins
- Yield: 16
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 150 γραμμάρια ζαμπόν
- 200 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 200 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
- 200 γραμμάρια γάλα
- 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 αυγά χτυπημένα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια, Τα αλατίζουμε λιγάκι.
- Με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το ζαμπόν. Έπειτα στύβουμε καλά το κολοκύθι, το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας συχνά για 15 περίπου λεπτά. Εφόσον φύγουν τα υγρά, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Όταν το μίγμα (κρεμμύδι, κολοκύθι και ζαμπόν) γίνει χλιαρό, τρίβουμε την φέτα μαζί με το ρεγκάτο και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα. Τέλος, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά, το γάλα, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε ένα ταψί με 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και στρώνουμε τη σφολιάτα έτσι, ώστε να καλύψουμε και τα τοιχώματα του ταψιού.
- Τρυπάμε σε 15 διαφορετικά σημεία τη σφολιάτα και τοποθετούμε ομοιόμορφα το μίγμα.
- Ψήνουμε στους 170°C για 50 λεπτά.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 50 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική