Κολοκυθόπιτες
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κολοκύθα κόκκινη
- 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
- 4 αυγά
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- 1 κλωναράκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε την κολοκύθα από τη φλούδα, τις ίνες, τους σπόρους και την κόβετε σε μικρά κομμάτια. Βάζετε σε κατσαρόλα ένα ποτήρι νερό και τη βράζετε. Την ανακατεύετε και την πιέζετε με ένα πιρούνι για να λιώσει. Τη στραγγίζετε καλά και τη ρίχνετε σε μια λεκάνη. Βάζετε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό, τα κρεμμυδάκια, τα κρεμμύδια και τα βράζετε λίγο, μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτετε το λάδι, τα σοτάρετε και τα ρίχνετε στη λεκάνη. Προσθέτετε το τυρί, τα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το δυόσμο, τον άνηθο, το αλεύρι και τα ανακατεύετε καλά. Βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει. Παίρνετε κουταλιές σούπας από το μείγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Αφήνετε να ροδίσουν οι κολοκυθόπιτες από τη μια πλευρά και τις γυρίζετε και από την άλλη. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετείτε σε πιατέλα. Συνεχίζετε, μέχρι να τελειώσει το μείγμα, και τις σερβίρετε.