Κολοκυθοτυρόπιτα
Υλικά
- ζύμη ψωμιού (από το φούρνο, περίπου 3/4 του κιλού, με την οποία θα ανοίξετε φύλλο) ή 13 χωριάτικα φύλλα
- 2 κιλά κολοκύθα (ξυσμένη)
- 10 αυγά
- 3/4 λίτρου ελαιόλαδο
- 400 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού φρέσκο γάλα
Εκτέλεση
- Με ένα κουταλιές γλυκού αδειάζετε τη σάρκα της κολοκύθας, ή την τρίβετε στον τρίφτη και την αφήνετε να στραγγίσει σε ένα σουρωτήρι.
- Ετοιμάζετε τη γέμιση με το στραγγισμένο κολοκύθι, τα αυγά χτυπημένα με το γάλα, το τυρί σε τρίμα, το μισό λάδι, λίγο αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Στρώνετε σε μεγάλο λαδωμένο ταψί 3 φύλλα, λίγη γέμιση, από πάνω ένα φύλλο, γέμιση κλπ. Τελειώνετε με 2 λαδωμένα φύλλα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ για 1 ώρα.