Κονσομέ από σέλινο βελουτέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κονσομέ από σέλινο βελουτέ

χρόνος: 6-8 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό σελινόριζα
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας αλεύρι
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • πιπέρι
  • ελάχιστη ζάχαρη
  • 2 κύβους ζωμό κότας
  • 68 φλυτζάνια ζεστό νερό
  • 2 κροκάδια αυγού
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε το σέλινο και το κόβετε σε κύβους. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα καί σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σέλινο και το πασπαλίζετε με το αλεύρι. Ρίχνετε το νερό καί όλα τά άλλ πα υλικά, κλείνετε τή χύτρα καί μαγειρεύετε το κονσομέ γιά 6-8 λεπτά.
  2. Ανοίγετε τή χύτρα, αφαιρείτε τη φλούδα του λεμονιού και το φύλλο δάφνης και περνάτε το κονσομέ από το μύλο του πουρέ. Χτυπάτε τά κροκάδια καί σιγά-σιγά προσθέτετε το κονσομέ ανα 1 κουταλιές σούπας
  3. Ανακατεύετε το μαϊντανό καί σερβίρετε σε μικρά μπώλ του κονσομέ.

ΣΗΜ. Αν θέλετε, προσθέτετε στό τέλος 1-2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply