Κονσομέ Κότας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κονσομέ Κότας

Χρόνος: 25-30 λεπτά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 68 φλυτζάνια νερό
  • αρωματικά χόρτα (σέλινο, καρότα, πράσο, μαϊντανό)
  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι
  • κόκκους πιπέρι
  • λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το νερό στη χύτρα μαζί με το κοτόπουλο. Ανάβετε την εστία σε μέτρια ένταση και μόλις αρχίσει το κονσομέ να βράζει, αφαιρείτε τον αφρό. Προσθέτετε τα αρωματικά χόρτα, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι, αφαιρείτε ξανά τον άφρό, κλείνετε τη χύτρα και το μαγειρεύετε γιά 25-30 λεπτά.
  2. Ανοίγετε τη χύτρα και αφήνετε το κοτόπουλο να κρυώσει μέσα στο κονσομέ, αν δεν χρησιμοποιήσετε το κονσομέ αμέσως. Στραγγίζετε το ζωμό και καθαρίζετε το κοτόπουλο από τα κόκαλα και τις πέτσες.
  3. Κόβετε το μισό κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομματάκια (σχεδόν ίνες) και το ρίχνετε μέσα στο κονσομέ. Το ζεσταίνετε, προσθέτετε το λεμόνι, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και το σερβίρετε μαζί με μπισκότα ή με κρουτόν τηγανισμένα σε φρέσκο βούτυρο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης