Κόντρα φιλέτο με μανιτάρια
Υλικά
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 4 μοσχαρίσια κόντρα φιλέτα (λεπτά)
- 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιές γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 100 γραμμάρια ξηρό κόκκινο κρασί
- 1 κύβος λαχανικών
- φρέσκο δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι μαζί με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τηγανίζετε τα φιλέτα 5′-6′ από την κάθε πλευρά, βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
- τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε 4′-5′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε κατόπιν το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το δεντρολίβανο και τον κύβο των λαχανικών. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Το τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος προσθέτετε ξανά και το κρέας για να πάρει μια βράση. Σερβίρετε το φιλέτο γαρνιρισμένο με φρέσκο δεντρολίβανο.