Κόντρα φιλέτο με μανιτάρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κόντρα φιλέτο με μανιτάρια

Υλικά

  • 1 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μοσχαρίσια κόντρα φιλέτα (λεπτά)
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιές γλυκού δεντρολίβανο τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 100 γραμμάρια ξηρό κόκκινο κρασί
  • 1 κύβος λαχανικών
  • φρέσκο δεντρολίβανο για το γαρνίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι το λάδι μαζί με το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τηγανίζετε τα φιλέτα 5′-6′ από την κάθε πλευρά, βγάζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
  2. τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε 4′-5′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε κατόπιν το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε το δεντρολίβανο και τον κύβο των λαχανικών. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Το τελευταίο λεπτό του μαγειρέματος προσθέτετε ξανά και το κρέας για να πάρει μια βράση. Σερβίρετε το φιλέτο γαρνιρισμένο με φρέσκο δεντρολίβανο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης