Κορμός με μπισκότα και καρύδια

Κορμός με μπισκότα και καρύδια: ένα πεντανόστιμο γλυκό

Ο “Κορμός με μπισκότα και καρύδια” είναι ένα πεντανόστιμο γλυκό που μπορείτε εύκολα να παρασκευάσετε ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική ακόμα και για αρχάριους, και είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε τον καρναβαλικό αυτό κορμό, γεμάτον με την αρωματική γεύση των μπισκότων, τα τραγανά καρύδια και την πλούσια υφή των αμυγδάλων.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κορμός με μπισκότα και καρύδια

Ένα πολύ νόστιμο γλυκό. Συνιστάται και για αρχάριους διότι πιστεύουμε ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία.

  • Total Time: 35 mins
  • Yield: 12

Υλικά

  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 200 γραμμάρια μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα
  • 1 μικρό φλιτζάνια κονιάκ
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 βανίλια
  • 2 φλιτζάνια του καφέ καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 φλιτζάνια αμύγδαλα (ψίχα) κοπανισμένα (προαιρετικό)
  • ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σας σε μικρά κομματάκια και τα βρέχετε με το κονιάκ.
  2. Χτυπάτε τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτετε τα αυγά, το κακάο και τη βανίλια.
  3. Στο τέλος ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια. Τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Ντύνετε μια μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε σε ρολό.
  5. Τη βάζετε στο ψυγείο 5-6 ώρες και κατόπιν, προτού σερβίρετε, πασπαλίζετε με ασπρισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη.
  6. Σερβίρετε τον κορμό κομμένο σε ροδέλες.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης