Κορμός με μήλα και κανέλα
Υλικά
- 250 γραμμάρια ζύμη για τάρτες
- Λιωμένη σοκολάτα ή γλάσο ή ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 2 κουταλιές σούπας έτοιμη κρέμα άνθος αραβοσίτου με άρωμα λεμόνι
- 400 γραμμάρια μήλα σε φέτες
- 1 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
ΣΚΕΠΑΣΜΑ
- 75 γραμμάρια βούτυρο
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 75 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα
- 2 κουταλιές γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε τπ ζύμη σε μακρόστενο φύλλο (34 Χ11 εκ.). Τη βάζετε σε μακρόστενη φόρμα στο ίδιο μέγεθος και ψήνετε στον φούρνο για 10 λεπτά. Τη βγάζετε και την αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Αλείφετε με την κρέμα άνθος αραβοσίτου τη βάση της ζύμης και τη σκεπάζετε με τις φέτες των μήλων. Πασπαλίζετε με την κανέλα.
- Ετοιμάζετε το σκέπασμα: Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν, και προσθέτετε τα αυγά και λίγο αλεύρι, για να μην κόψει η κρέμα. Προσθέτετε τα αμύγδαλα, το υπόλοιπο αλεύρι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Απλώνετε το μίγμα επάνω στα μήλα και ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα.
- Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει. Βγάζετε και αφήνετε να κρυώσει ο κορμός σε σχάρα πριν τον βγάλετε από το ταψί. Διακοσμείτε με λιωμένη σοκολάτα ή με γλάσο ή απλά πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.