Κορμός με βύσσινα
Υλικά
- 340 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο σε κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνια βύσσινα
- 3 κουταλιές σούπας φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1/2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Βουτυρώνετε μακρόστενη φόρμα (30 Χ 11 εκ.) και τη σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ, ρίχνετε μέσα το βούτυρο και ανακατεύετε, να γίνουν τρίμματα. Ανακατεύετε με τη ζάχαρη και κάνετε μία γούβα στο κέντρο. Αδειάζετε τα βύσσινα ξεκουκουτσιασμένα και τον δυόσμο και ρίχνετε μέσα τον χυμό πορτοκαλιού.
- Ανακατεύετε σιγά-σιγά τα στερεά υλικά με το μίγμα του χυμού, ώσπου να ενωθούν. (Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό). Προσθέτετε ακόμα λίγο χυμό πορτοκαλιού, αν δείτε ότι χρειάζεται. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ισιώνετε την επιφάνεια. Ψήνετε για 11/4 ώρας ή ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια του.
- Αν η επιφάνεια σας φαίνεται ότι αρπάζει μετά τα πρώτα 50 λεπτά ψησίματος, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο που θα το στερεώσετε καλά στην φόρμα. Αφήνετε τον κορμό να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά και ξεφορμάρετε σε σχάρα, να κρυώσει εντελώς. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον δυόσμο με κανέλα σε σκόνη, που θα ανακατέψετε με το αλεύρι, και να προσθέσετε 120 γραμμάρια ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους μαζί με τη ζάχαρη.