Κοτοκέικ
Υλικά
- 800 γραμμάρια μάραθος
- 300 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου
- 30 γραμμάρια αλεύρι
- 3 αυγά
- 300 γραμμάρια γάλα
- Θυμάρι
- Παρμεζάνα τριμμένη
- Λευκό ξηρό κρασί
- 120 γραμμάρια βούτυρο
- Ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση
- Καθαρίστε το μάραθο και ζεματιστέ τον σε νερό με λίγο αλάτι, για 15 λεπτά. Στραγγιστέ τον, ψιλοκόψτε τον και σοτάρετε τον σ’ ένα τηγάνι με ένα κομματάκι βούτυρο. Προσθέστε ένα ποτήρι γάλα, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν. Χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ. Αδειάστε το σ’ ένα μπολ με μια μπεσαμέλ, που θα φτιάξετε με 30 γραμμάρια βούτυρο, αλεύρι, το υπόλοιπο γάλα και λίγο αλάτι προσθέτοντας τα αυγά χτυπημένα και λίγη παρμεζάνα. Βάλτε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με τρύπα στη μέση και ψήστε το σε μπεν μαρί για μισή ώρα, στους 180°C. στο μεταξύ, βάλτε το κοτόπουλο σε κομμάτια να ροδίσει σ’ ένα τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο, και στη συνέχεια αφήστε το να βράσει με μισό ποτήρι κρασί, λίγο ζωμό. αλάτι, θυμάρι και λευκό πιπέρι. Σερβίρετε το πιάτο με κομματάκια κοτόπουλο στο κέντρο.