Κοτολέτες Αρνιού με Μοτσαρέλα
Υλικά
- 12 κοτολέτες αρνιού
- κοινό αλεύρι
- 2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
- 1 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
- 1/3 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια μοτσαρέλα
- 12 λεπτές φέτες παντσέτα (Παστή)
- 1 κουταλιές σούπας φυλλαράκια βασιλικού
Εκτέλεση
- Αφαιρέστε το λίπος από τις κοτολέτες και χτυπήστε τες για να γίνουν πιο λεπτές. Αλευρώστε τες και βουτήξτε τες πρώτα σε αυγό και μετά σε μείγμα με το ψωμί, την παρμεζάνα και τα αρωματικά χόρτα. Τοποθετήστε τες σ’ ένα δίσκο, σκεπαστέ τες και βάλτε τες στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανιστέ τις κοτολέτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Στραγγίστε τες σε απορροφητικό χαρτί. Κόψτε τη μοτσαρέλα σε δώδεκα φέτες με πάχος 5 χιλιοστά. Σ’ ένα πυρίμαχο ταψί βάλτε διαδοχικά τις κοτολέτες, την παντσέτα και τη μοτσαρέλα και ψήστε τες σε μέτριο φούρνο, για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας με φυλλαράκια βασιλικού ψιλοκομμένα.