Κοτολέτες μαρινάτες
Υλικά
- 8 κοτολέτες αρνίσιες περ. από 200 γραμμάρια (μπριζολάκια)
- 8 κρεμμύδια
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού μαϊντανό και δυόσμο
- 2 κουταλάκια τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί
- 2 κουταλιές σούπας τσέρι
- 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- μαύρο πιπέρι φρεσκοκομμένο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ξεπλένετε καλά τις κοτολέτες και τις σκουπίζετε. Τις βάζετε σε πήλινο μπολ. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε φέτες, τα ανακατεύετε με τ’ αρωματικά χόρτα, το ξύδι, το τσέρι και το λάδι. Περιχύνετε με τη μαρινάδα τις κοτολέτες και σκεπάζετε το κρέας με τη ρίγανη. Το αφήνετε δύο μέρες μέσα στη μαρινάτα, ενώ το γυρίζετε πολλές φορές.
- ‘Όταν πρόκειται να τις ψήσετε, στραγγίζετε τις κοτολέτες, τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι βάζετε πάνω στη σχάρα κα τις ψήνετε περ. 5 λεπτά αι κάθε πλευρά. Τις αλείφετε πότε, πότε με τη μαρινάτα Παραλλαγές: Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε επίσης να ψήσετε παϊδάκια αρνίσια.