Κοτοπιτάκια με μανιτάρια
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
- Yield: 6
Υλικά
- 6 φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
- 1 δόση ζύμη σφολιάτας (βλέπε ζύμες) ή 2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 200 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γραμμάρια μηλόκρασο ή μπίρα
- 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
- 100 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά σφιχτά + 1 επιπλέον ωμό για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Κόβετε τα φιλέτα από μπούτι σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τα φιλετάκια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας 6′-7′ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το μηλόκρασο ή την μπίρα και βράζετε 20′ μέχρις ότου τα υγρά εξατμισθούν εντελώς. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μόλις το μείγμα κρυώσει καλά τα τυριά, τα σφιχτά αυγά ψιλοκομμένα, την κρέμα γάλακτος και αλατοπίπερο (το μείγμα πρέπει να είναι σφιχτό).
- Ετοιμάζετε τη ζύμη και την ανοίγετε σε δύο φύλλα. Καλύπτετε με τη σφολιάτα τον πάτο και τα πλαϊνά από 12 φορμάκια στρογγυλά. Γεμίζετε με το μείγμα κοτόπουλου. Καλύπτετε τα πιτάκια με δίσκους σφολιάτας και τα κολλάτε με λίγο νερό. Με τα περισσεύματα της σφολιάτας φτιάχνετε μικρά κορδόνια και τα κολλάτε από πάνω. Αλείφετε με κρόκο αυγού και ψήνετε τα πιτάκια 35′ στους 200°C.