Κοτόπιτες με μανιτάρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπιτες με μανιτάρια

Μερίδες: 4

Υλικά

  • 200 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γραμμάρια τρυφερά μικρά μανιτάρια
  • 300 γραμμάρια συμπυκνωμένη σούπα κοτόπουλου (κονσ.)
  • Φυλλαράκια εστραγκόν ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και τη χωρίζετε σε 4 τετράγωνα κομμάτια (με πλευρό 7,5 εκ.) Ακουμπάτε τα κομμάτια της ζύμης σε χαρτί ψησίματος μέσα σε ταψί και τα ψήνετε για περίπου 12 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
  2. Κόβετε το κάθε στήθος κοτόπουλου σε 5 κομμάτια και το τηγανίζετε στο ελαιόλαδο για 45 λεπτά, να ροδίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τη σούπα, φυλλαράκια εστραγκόν και 200ml νερό. Μόλις βράσουν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 8 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί το κοτόπουλο.
  3. Μοιράζετε το μίγμα με το κοτόπουλο σε 4 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια. Σκεπάζετε το καθένα με το ψημένο φύλλο σφολιάτας και σερβίρετε με ποικιλία από πράσινα σοταρισμένα λαχανικά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης