Κοτόπιτες με μανιτάρια
Μερίδες: 4
Υλικά
- 200 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
- 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 100 γραμμάρια τρυφερά μικρά μανιτάρια
- 300 γραμμάρια συμπυκνωμένη σούπα κοτόπουλου (κονσ.)
- Φυλλαράκια εστραγκόν ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώνετε τη ζύμη σε καθαρή επιφάνεια και τη χωρίζετε σε 4 τετράγωνα κομμάτια (με πλευρό 7,5 εκ.) Ακουμπάτε τα κομμάτια της ζύμης σε χαρτί ψησίματος μέσα σε ταψί και τα ψήνετε για περίπου 12 λεπτά ή ώσπου να φουσκώσουν και να χρυσίσουν.
- Κόβετε το κάθε στήθος κοτόπουλου σε 5 κομμάτια και το τηγανίζετε στο ελαιόλαδο για 45 λεπτά, να ροδίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τη σούπα, φυλλαράκια εστραγκόν και 200ml νερό. Μόλις βράσουν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 8 λεπτά ή ώσπου να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Μοιράζετε το μίγμα με το κοτόπουλο σε 4 ατομικά πυρίμαχα μπολάκια. Σκεπάζετε το καθένα με το ψημένο φύλλο σφολιάτας και σερβίρετε με ποικιλία από πράσινα σοταρισμένα λαχανικά.