Κοτόπιτες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Υλικά

    • 350 γραμμάρια ζύμη σφολιάτας
    • 1 κιλό κοτόπουλο ζεματισμένο
    • Λάδι για τηγάνισμα
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και κόβετε σε στρογγυλά κομμάτια (12 εκ. διάμ.). Σκεπάζετε και αφήνετε στο ψυ γείο. Ξεκοκαλίζετε το κοτόπουλο και κόβετε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε κα τσαρόλα και τηγανίζετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε τα πράσα και συνεχίζετε το τηγάνισμα για 5 λεπτά ακό μα. Τα βγάζετε από την κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα τα μανιτάρια και τα τηγανίζετε, να μαλακώσουν.
  2. Βράζετε τον ζωμό. Σε κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και ανακατεύετε με το αλεύρι. Προσθέτετε σιγά σιγά τον ζωμό ανακατεύοντας συνέχεια. Σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, τα πράσα, το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνετε.
  3. Μοιράζετε το μίγμα σε 6 ατομικά φορμάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βάζετε τα φορμάκια σε μεγάλο ταψί. Αλείφετε τις άκρες τους με λίγο κρόκο και σκεπάζετε με τα κομμάτια της ζύ μης. Πιέζετε να κολλήσουν και αλείφετε την επιφάνεια με λίγο κρόκο. Πασπαλίζετε με αλάτι, κάνετε μία μι κρή τρύπα στο κέντρο του καθενός και ψήνετε για 25-30 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια. Βγάζετε και σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης