Κοτόπουλα με αρωματικά
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
- Yield: 8
Υλικά
- 2 μικρά κοτόπουλα γύρω στα 1400 γραμμάρια
- 4 λεμόνια κομμένα στη μέση
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
- 120 γραμμάρια βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- μπούκοβο ή 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- ρύζι άσπρο και άγριο, ανάμεικτα
- λάχανο τουρσί (σουκρούτ)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Στύβετε το χυμό του ενός λεμονιού και κόβετε τα υπόλοιπα λεμόνια σε τέταρτα. Γεμίζετε με αυτά τις κοιλιές από τα κοτοπουλάκια. Βάζετε στις κοιλιές και λίγο θυμάρι. Αλατοπιπερώνετε τα κοτοπουλάκια εξωτερικά και τα τοποθετείτε στη ταψί του φούρνου σας. Ψήνετε 15′ στο φούρνο. Ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το υπόλοιπο θυμάρι ψιλοκομμένο, το μπούκοβο ή την πιπερίτσα και τη μαντζουράνα. Περιχύνετε με αυτό το μείγμα τα κοτοπουλάκια και τα ξαναβάζετε στο φούρνο. Ρυθμίζετε τον φούρνο για να ψηθούν ομοιόμορφα. Προς το τέλος του ψησίματος τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού που στύψατε.
- Το κοτόπουλο με αρωματικά χόρτα ταιριάζει υπέροχα με ρύζι και λάχανο τουρσί.
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 300