Κοτόπουλα με ελιές και σπαράγγια
ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 2 μικρά κοτόπουλα νανάκια γύρω στα 1400 γραμμάρια
- 5–6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 400 γραμμάρια σπαράγγια τρυφερά
- 100ml. λευκό κρασί
- 200 γραμμάρια ελιές Καλαμών
- 2–3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- λίγο εστραγκόν ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε, κόβετε τα σκληρά κοτσάνια και βράζετε τα σπαράγγια 6′-8′. Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα κοτόπουλα και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα κοτόπουλα απ’ όλες τις πλευρές τους. Κατόπιν προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια μήκους 3-4 εκ., το σκόρδο, το εστραγκόν και σοτάρετε 5′. Προσθέτετε τα σπαράγγια και τα σοτάρετε 2′-3′. Αφαιρείτε από την κατσαρόλα τα σπαράγγια και τα κρεμμυδάκια και τα διατηρείτε ζεστά. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε σε δυνατή φωτιά 20′. Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο. Μεταφέρετε τα κοτόπουλα και τη σάλτσα τους σε ταψί. Προσθέτετε τις ελιές και σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε στους 200°C 50′ ακόμη. Στο τέλος ξεσκεπάζετε το ταψί και αφήνετε τα κοτόπουλα να ροδίσουν.
- Συνοδεύετε με τα σπαράγγια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.