Κοτόπουλο αλά κρεμ με ψητά λαχανικά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο αλά κρεμ με ψητά λαχανικά

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 4 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 100 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια
  • μερικούς κόκκους μπαχάρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 50 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
  • 4 πατάτες πλυμένες και χαραγμένες σταυρωτά
  • 500 γρ, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές

Εκτέλεση

  1. Τυλίγετε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε 1 ώρα. Σε ένα ταψάκι ρίχνετε τα λαχανικά κομμένα σε φέτες, τα αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με το μισό ηλιέλαιο. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το βούτυρο μαζί με το υπόλοιπο ηλιέλαιο και ροδίζετε τα φιλέτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά. Βγάζετε τα φιλέτα από τη φωτιά και τα διατηρείτε ζεστά. Στο λάδι, όπου τηγανίσατε τα φιλέτα, ρίχνετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν προσθέτετε τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ και το μπαχάρι και βράζετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα φιλέτα με τη σάλτσα τους και τις ψητές πατάτες, αφού τις γαρνίρετε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί (άγλυκη).
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης