Κοτόπουλο ανοιξιάτικο
Χρόνος: 20 λεπτά
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2–3 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/2 κιλό αρακά
- 3–4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 κύβο κότας
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι για πιλάφι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε καλά τα κομμάτια από το κοτόπουλο με το λάδι και τα αλατοπιπερώνετε. Βγάζετε από τη χύτρα το κοτόπουλο και το διατηρείτε ζεστό.
- Σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το νερό, τον αρακά και τον κύβο. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, ρίχνετε το ρύζι και το κοτόπουλο. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά.