Κοτόπουλο γεμιστό με μυζήθρα και πέστο
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 200 γραμμάρια μυζήθρα
- 6–8 κουταλιές σούπας σάλτσα πέστο (πωλείται έτοιμη)
- αλάτι
- πιπέρι
- 8 φέτες μπέικον
- οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση
- Πλένετε τα φιλέτα και με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγετε στο πλάι και κατά μήκος μια σχισμή αρκετά βαθιά. Αλατοπιπερώνετε μέσα και έξω.
- Ανακατεύετε τη μυζήθρα με το πέστο και με το μίγμα γεμίζετε τις σχισμές του κοτόπουλου. Τυλίγετε το κάθε φιλέτο με φέτες μπέικον και στερεώνετε καλά με οδοντογλυφίδες. Μπορείτε, αν θέλετε, να ψήσετε τα γεμιστά φιλέτα χωρίς να τα τυλίξετε προηγουμένως σε μπέικον. Τα αλείφετε με βούτυρο και τα αλατοπιπερώνετε.
- Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε στο φούρνο στους 190°C μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρείτε με προσοχή τις οδοντογλυφίδες και σερβίρετε. Συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.