Κοτόπουλο γεμιστό στο λαδόχαρτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο γεμιστό στο λαδόχαρτο

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο μικρό
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι
  • 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κανέλα
  • 1/3 κουταλιές γλυκού γαρίφαλο
  • 1/2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνια καρυδόψιχα τριμμένη
  • Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κοτόπουλο και το στραγγίζετε, Το πασπαλίζετε μέσα-έξω με αλάτι, πιπέρι και το αλείφετε με το χυμό λεμονιού και το λάδι. Βάζετε σε μια λεκάνη το τυρί κομμένο σε μικρούς κύβους, την αμυγδαλόψιχα, την καρυδόψιχα, την κανέλα, το γαρίφαλο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύετε. Ανοίγετε με μαχαίρι το κοτόπουλο στο στήθος και από τις δύο μεριές, ανασηκώνετε το δέρμα γύρω από τη μαχαιριά και γεμίζετε με το μείγμα. Το κλείνετε με οδοντογλυφίδες. Τοποθετείτε το κοτόπουλο σε δύο λαδόχαρτα, το τυλίγετε καλά, το βάζετε σε ένα ταψί και το ψήνετε στους 100 βαθμούς για 3 ώρες. Το ξετυλίγετε, το κόβετε σε μερίδες και το σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης