Το κοτόπουλο γιουβέτσι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που είναι νόστιμο και χορταστικό. Η συνταγή αυτή είναι γρήγορη και εύκολη στην εκτέλεσή της, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κυρίως γεύμα για όλη την οικογένεια.
PrintΚοτόπουλο γιουβέτσι γρήγορο
Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 30 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 1 κοτόπουλο
- 1/2 κιλό κριθαράκι χοντρό
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 1 ξύλο κανέλας
- 250 γραμμάρια τυρί φέτα
- 1 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
- Αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες, το πλένετε και το στραγγίζετε.
- Σοτάρετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτετε τις μερίδες του κοτόπουλου και συνεχίζετε το σοτάρισμα, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνετε το κρασί, τις ντομάτες τριμμένες, την κανέλα, αλάτι, πιπέρι και τα βράζετε, μέχρι να μαλακώσει λίγο το κοτόπουλο.
- Βγάζετε τις μερίδες, τις στρώνετε σε πυρίμαχο σκεύος μαζί με τη σάλτσα και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Βράζετε σε κατσαρόλα νερό, προσθέτετε λίγο αλάτι και το κριθαράκι. Το βράζετε αλ ντέντε, το σουρώνετε και το ρίχνετε στο σκεύος με το κοτόπουλο, μαζί με λίγο χλιαρό νερό. Αφήνετε να ψηθεί, ανακατεύοντας συχνά.
- Λίγο πριν το βγάλετε από το φούρνο, προσθέτετε τη φέτα κομμένη σε κομματάκια, ανακατεύετε, συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά και το βγάζετε από το φούρνο.
- Αφού κρυώσει το γιουβέτσι, το σερβίρετε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 450