Κοτόπουλο γλυκόξινο τηγανητό κίνα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο γλυκόξινο τηγανητό Κίνα

Μερίδες 6-8

Υλικά

  • 2 κιλά κοτόπουλο
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1/2 φλιτζάνια τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας τσέρι ξηρό
  • 1 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 6 κουταλιές σούπας σουσαμέλαιο
  • 15γραμμάρια φρέσκια πιπερόριζα
  • 1 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλιές σούπας άσπρο ξύδι

Εκτέλεση

  1. Βγάζετε την πέτσα και τα κόκκαλα απ’ το κοτόπουλο, το κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζετε σ’ ένα πυρέξ. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, το τσέρι, τη ζάχαρη και ελάχιστο αλατοπίπερο. Τ’αφήνετε να μείνουν 1 -2 ώρες. Σε τηγάνι ζεσταίνετε καλά το ηλιέλαιο και βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου να τσιγαριστούν 3-4 λεπτά, γυρνώντας τα ελαφρά απ’ όλες τις πλευρές. (Φυλάτε το ζουμί της μαρινάδας). Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνετε στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας καλά. Σε άλλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το σουσαμέλαιο. Ρίχνετε το τσιγαρισμένο κοτόπουλο και τηγανίζετε πάλι μέχρι να χρυσίσει. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τις πιπεριές κομμένες σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες. Τα σωτάρετε 2-3 λεπτά ανακατεύοντας και προσθέτετε τη φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη, τον πελτέ ντομάτας, το κορνφλάουρ διαλυμένο στο ξύδι καιτο ζουμί που μαρινάρατε στην αρχή το κοτόπουλο.
  2. Τ’ αφήνετε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα, ρίχνετε τα τηγανισμένα κομμάτια του κοτόπουλου, ανακατεύετε 1 λεπτό, μέχρι να ξαναζεσταθούν και σερβίρετε αμέσως
  • Author: Aggela

 

 

Leave a Reply