Κοτόπουλο με συνταγή από την Ινδονησία: εξωτικός πειρασμός

Κοτόπουλο με συνταγή από την Ινδονησία: εξωτικός πειρασμός

Αυτή η συνταγή για κοτόπουλο εμπνευσμένη από την Ινδονησία σίγουρα θα σας ταξιδέψει με τις εξωτικές γεύσεις της. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να δημιουργήσετε ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο Ινδονησία

Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 1 κουταλιές σούπας σέρι
  • 1 κουταλιές σούπας σόγια σος
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 300 γραμμάρια ηλιέλαιο
  • για την σάλτσα:
  • 1 καρότο
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
  • 150 γραμμάρια ζωμός κότας
  • 1 κουταλιές γλυκού σόγια σος
  • 2 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιές σούπας ντοματοπολτό
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 100 γραμμάρια καλαμπόκια κονσέρβας

Εκτέλεση

  1. Κόβετε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια (3-4 το κάθε φιλέτο) και τα βάζετε μαζί με το σέρι, τη σάλτσα σόγιας και το αλάτι σε ένα μπολ. Τα ανακατεύετε καλά, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να μαριναριστούν 30′.
  2. Στο μεταξύ, χτυπάτε το αυγό με τις δύο κουταλιές σούπας κορν φλάουρ. Στραγγίζετε το κοτόπουλο, αφαιρώντας την επιπλέον μαρινάτα και το πανάρετε με το μείγμα του αυγού.
  3. Ζεσταίνετε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το τηγανίζετε 12′-15′ μέχρι να πάρει χρώμα.
  4. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί. Το διατηρείτε ζεστό.
  5. Για να κάνετε τη σάλτσα, καθαρίζετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε κομμάτια με σχήμα ρόμβου. Ξεφλουδίζετε και καθαρίζετε το καρότο και στη συνέχεια το κόβετε σε λεπτές λωρίδες. Βράζετε τις πιπεριές και το καρότο σε κατσαρολάκι με νερό 4′ και μετά τα στραγγίζετε καλά.
  6. Διαλύετε το υπόλοιπο κορν φλάουρ σε τρία κουταλιές γλυκού κρύο νερό. Ανακατεύετε μαζί το ζωμό τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, τη ζάχαρη και τον ντοματοπολτό σε ένα κατσαρολάκι. Βάζετε το κατσαρολάκι να βράσει και έπειτα προσθέτετε τις πιπεριές, το καρότο, τα κρεμμυδάκια και, τέλος, το διαλυμένο κορν φλάουρ.
  7. Σιγοβράζετε 3′ μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα και τη ρίχνετε πάνω από το κοτόπουλο. Γαρνίρετε με τα καλαμποκάκια κονσέρβας.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 30 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ινδική

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης