Κοτόπουλο Ισπανικό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο Ισπανικό

Χρόνος: 15-20 λεπτά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο ή λάδι
  • 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη
  • 1 μήλο κομμένο σε κομμάτια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας κάρυ
  • 1 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας αλεύρι
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε τα κομμάτια από το κοτόπουλο ωσότου ροδίσουν καλά. Βγάζετε το κοτόπουλο από τη χύτρα και το διατηρείτε ζεστό.
  2. Σοτάρετε στη χύτρα τα κρεμμύδια και τα αμύγδαλα για λίγα λεπτά. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το μήλο, το αλάτι, το πιπέρι τον κύβο και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα και σερβίρετε το κοτόπουλο σε μία ζεστή πιατέλα με πιλάφι. Ανακατεύετε μέσα στη σάλτσα το αλεύρι και το γιαούρτι. Την αφήνετε να πάρει μία βράση και περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα την κότα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης