Κοτόπουλο κοκκινιστό αβγολέμονο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο κοκκινιστό αβγολέμονο

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 34 ντομάτες, τριμμένες
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 34 γαρίφαλα
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 κουταλιές σούπας κορν-φλάουερ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το κοτόπουλο, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε κομμάτια. Κατόπιν, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να χρυσίσουν. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες, 1 φλιτζάνια νερό, την κανέλα, τα γαρίφαλα, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα.
  2. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ, κρατάμε 1 φλιτζάνια και αφήνουμε την υπόλοιπη να κρυώσει λίγο. Κατόπιν, ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών σε δύο μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια με τον αυγοδάρτη μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και αφού ενσωματωθούν, ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγη λίγη τη σάλτσα που αφήσαμε να κρυώσει και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το 1 φλιτζάνια σάλτσα που κρατήσαμε, την ανακατεύουμε με το κορν-φλάουρ και προσθέτουμε σιγά σιγά και την αβγοκομμένη σάλτσα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, έως ότου δέσει. Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε πιατέλα, περιχύνοντας με τη σάλτσα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply