Κοτόπουλο κοκκινιστό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο κοκκινιστό

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 400 γραμμάρια ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • 1/2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 5-6 κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και βάζετε τις πατάτες σε στρώσεις. Σε λίγο βούτυρο σοτάρετε τα κρεμμύδια. Τα σκορπίζετε πάνω στις πατάτες και τις πασπαλίζετε με το τυρί. Περιχύνετε με το γάλα. Από πάνω σκορπίζετε το υπόλοιπο βούτυρο, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε 1 ώρα στους 180°C. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ροδίσουν λίγο. Στο μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα φιλέτα κοτόπουλου, αφού τα αλατοπιπερώσετε καλά. Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 5′-6′. Σβήνετε με το κονιάκ και αφήνετε να βράσουν 5′. Προσθέτετε τα ντοματάκια και το φύλλο δάφνης και σιγοβράζετε 40′. Αφαιρείτε το φύλλο δάφνης και ρίχνετε το μαϊντανό. Όταν πάρει μια δυο βράσεις, αποσύρετε από τη φωτιά το φαγητό. Σερβίρετε τα φιλέτα με τις πατάτες και τη σάλτσα τους.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης