Κοτόπουλο κρασάτο
Χρόνος: 15-20 λεπτά
Υλικά
- 1 κοτόπουλο σε μερίδες ή κόκορας
- 5–6 κουταλιές σούπας λάδι
- αλάτι
- πιπέρι,
- δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλυτζάνι κρασί κόκκινο
- 250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
Εκτέλεση
- Πασπαλίζετε τα κομμάτια από το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και τα κοκκινίζετε με το λάδι στη χύτρα. Τα βγάζετε από τη χύτρα και τα διατηρείτε ζεστά. Σοτάρετε το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο και σβήνετε το φαγητό με το κρασί. Βάζετε στη χύτρα τα καθαρισμένα και κομμένα μανιτάρια και το νερό, την κλείνετε και μαγειρεύετε το φαγητό για 15-20 λεπτά.