Κοτόπουλο με μπίρα Βέλγιο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με μπίρα Βέλγιο

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο 1,5 κιλό, χωρισμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 250ml. μπίρα βελγική
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 1 κουταλιές γλυκού πράσινο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 60ml. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι, λίγο αλεύρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε σε μεγάλη κατσαρόλα το ηλιέλαιο μαζί με το βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες κοτόπουλου και τις τηγανίζετε στην κατσαρόλα μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε και αυτά. Πασπαλίζετε με το αλεύρι και κατόπιν περιχύνετε με την μπίρα. Μόλις το μείγμα πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το πράσινο πιπέρι, το δεντρολίβανο κομμένο σε μικρά κλαδάκια και το μέλι διαλυμένο σε λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζετε 1 ώρα. Στο τέλος ρίχνετε και την κρέμα γάλακτος, βράζετε 2′-3′ ακόμη και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply