Κοτόπουλο με δεντρολίβανο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με δεντρολίβανο

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
  • 5 πατάτες
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 1 κλαράκι δενδρολίβανο
  • 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους στο μέγεθος που έχετε κόψει το κοτόπουλο. Ρίχνετε σε κατσαρόλα το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, προσθέτετε το κοτόπουλο, το σκόρδο και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνετε λίγο αλάτι, πιπέρι, το κρασί και τα σιγοβράζετε για 15 λεπτά,
  3. προσθέτοντας λίγο χλιαρό νερό. Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και, μόλις ζεσταθεί, τηγανίζετε τις πατάτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο. Προσθέτετε το θυμάρι, το δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, αφήνετε να πάρουν μια βράση και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply