Κοτόπουλο με ελιές
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 900 γραμμάρια φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
- 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 2 κύβοι λαχανικών
- 12 μαύρες ελιές
- λίγο θυμάρι ή δεντρολίβανο
Εκτέλεση
- Πλένετε, κόβετε και στεγνώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και το θυμάρι ή το δεντρολίβανο 2′. Ρίχνετε το κοτόπουλο και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3′-4′. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τους κύβους λαχανικών. Όταν το υγρό σχεδόν εξατμισθεί, προσθέτετε τις ελιές καθαρισμένες και βράζετε 5′ ακόμη. Σερβίρετε το πιάτο αυτό με μπρόκολο ή κουνουπίδι βρασμένο και σοταρισμένο.