Κοτόπουλο με ελιές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με ελιές

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 900 γραμμάρια φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 2 κύβοι λαχανικών
  • 12 μαύρες ελιές
  • λίγο θυμάρι ή δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Πλένετε, κόβετε και στεγνώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το σκόρδο και το θυμάρι ή το δεντρολίβανο 2′. Ρίχνετε το κοτόπουλο και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και αλατοπίπερο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 3′-4′. Σβήνετε με το κρασί και ρίχνετε τους κύβους λαχανικών. Όταν το υγρό σχεδόν εξατμισθεί, προσθέτετε τις ελιές καθαρισμένες και βράζετε 5′ ακόμη. Σερβίρετε το πιάτο αυτό με μπρόκολο ή κουνουπίδι βρασμένο και σοταρισμένο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply