Κοτόπουλο με φασολάκια: ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο

Το κοτόπουλο με φασολάκια είναι ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι ένα πιάτο που είναι αγαπητό από μικρούς και μεγάλους, και μπορεί να αποτελέσει ένα εξαιρετικό κυρίως γεύμα ή ορεκτικό.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με φασολάκια

Πως να κάνετε τα φασολάκια σας ακόμα πιο νόστιμα; Ακολουθήστε την συνταγή μας και θα το διαπιστώσετε με απλό τρόπο. Χαρίστε γευστικές εμπειρίες σε σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 220 γραμμάρια φασολάκια πράσινα
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές γλυκού κορν φλάουρ
  • 3 μικρά ξερά κρεμμύδια στιφάδου
  • 250 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο ή τσάιβς για το γαρνίρισμα
  • αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα φασολάκια, αφαιρώντας τις ίνες τους. Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό 4′-5′. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζετε.
  2. Χτυπάτε τα φιλέτα κοτόπουλου με σφυράκι και τα αλατοπιπερώνετε. Πασπαλίζετε με το κορν φλάουρ και ανακατεύετε για να καλυφτούν καλά.
  3. Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια.
  4. Ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τα φιλέτα κοτόπουλου. Τηγανίζετε 5` από την κάθε πλευρά. Προσθέτετε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια, τα πράσινα φασολάκια, το ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας και το κρασί και τηγανίζετε ανακατεύοντας 3′. Ρίχνετε το αλατοπίπερο και λίγο μοσχοκάρυδο. Σιγοβράζετε 8′.
  5. Σερβίρετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο ή τσάιβς.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply