Κοτόπουλο με γάλα καρύδας και γουασάμπι
για 4 μερίδες
Υλικά
- 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια αρακάς
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 κουταλιές σούπας του γλυκού σκόνη γουασάμπι
- 2 κουταλιές σούπας ρυζόξιδο
- 1 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
- 1 φλιτζάνια γάλα καρύδας
- 1 τσίλι πιπεριά
- 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
- 4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το κοτόπουλο. Σοτάρετε στο σπορέλαιο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και ρίχνετε τον αρακά. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνια νερό και αλατίζετε. Βράζετε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρυζόξιδο, τη σάλτσα ψαριού, το γάλα καρύδας και τη σκόνη γουασάμπι ανακατεμένη με 2 κουταλιές σούπας νερό. Αφήνετε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε με την τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη και τον κόλιαντρο.