Κοτόπουλο με γάλα καρύδας και γουασάμπι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με γάλα καρύδας και γουασάμπι

για 4 μερίδες

Υλικά

  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 2 φλιτζάνια αρακάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλιές σούπας του γλυκού σκόνη γουασάμπι
  • 2 κουταλιές σούπας ρυζόξιδο
  • 1 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 1 φλιτζάνια γάλα καρύδας
  • 1 τσίλι πιπεριά
  • 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
  • 4 κουταλιές σούπας σπορέλαιο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια το κοτόπουλο. Σοτάρετε στο σπορέλαιο το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και ρίχνετε τον αρακά. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνια νερό και αλατίζετε. Βράζετε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ρυζόξιδο, τη σάλτσα ψαριού, το γάλα καρύδας και τη σκόνη γουασάμπι ανακατεμένη με 2 κουταλιές σούπας νερό. Αφήνετε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και σερβίρετε με την τσίλι πιπεριά ψιλοκομμένη και τον κόλιαντρο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply