Κοτόπουλο με καλαμπόκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με καλαμπόκι

(Για 6 άτομα)

Υλικά

  • 1 μέτριο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
  • 400 γραμμάρια αποφλοιωμένα ντοματάκια κονσέρβας, κομμένα σε ροδέλες
  • 400 γραμμάρια καλαμπόκι βρασμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας κορν-φλέικς χοντροκομμένα
  • 100 γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι, προσθέτετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και περιχύνετε με το λάδι. Καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40′. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και βάζετε σε στρώσεις τα υπόλοιπα υλικά, τελειώνοντας με τα κορν-φλέικς και το τυρί. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 50′ ακόμα. Σερβίρετε το φαγητό και το συνοδεύετε με σαλάτα της αρεσκείας σας.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply