Κοτόπουλο με κάρυ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 3 φιλέτα από στήθος κότας σε κύβους 2-2,5 εκατ.
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1,5 εκ. φρέσκο τζίντζερ, ξυσμένο
- 1 μικρή κόκκινη καυτερή πιπερίτσα χωρίς σπόρους
- 2 κουταλιές σούπας κάρυ σε σκόνη
- 1 κουταλιές σούπας κόλιαντρο σε σκόνη
- 1/2 κουταλιές γλυκού κουρκουμά
- το ξύσμα 1 λεμονιού
- 4 ντομάτες χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
- 100 γραμμάρια γάλα καρύδας
- Αλάτι -πιπέρι άσπρο φρεσκοτριμμένο
- 300 γραμμάρια ρύζι μακρύκοκκο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το βούτυρο σε φαρδύ σκεύος και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το τζίντζερ, την πιπερίτσα, το κάρυ, το κόλιαντρο και τον κουρκουμά και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας 2′. Προσθέσετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 2′. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, τις ντομάτες και το γάλα καρύδας. Μόλις πάρει βράση μετριάζετε τη φωτιά, μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε 15′. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με το ρύζι, το οποίο στο μεταξύ βράζετε σε άφθονο νερό και το στραγγίζετε καλά.