Κοτόπουλο με κορίανδρο και ρύζι.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με κορίανδρο και ρύζι.

Υλικά

  • 8 ξερά κινέζικα μανιτάρια
  • 1 κουταλιές σούπας σπόροι κορίανδρου
  • λάδι
  • 8 άπαχα μπούτια κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 2 φλιτζάνια ρύζι νυχάκι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο πιστοποιημένες
  • 1 κουταλιές γλυκού τούρμερικ αλεσμένο
  • 2 φλιτζάνια βραστός ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα ψαριού
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκος κορίανδρος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  1. Βάλτε τα μανιτάρια σε μικρό πυρίμαχο μπολ, καλύψτε με βραστό νερό, αφήστε τα 20 λεπτά και στραγγιστέ τα. Πετάξτε τους μίσχους και ψιλοκόψτε τα υπόλοιπα. Σπάστε τους σπόρους κορίανδρου πιέζοντας με ένα πλατύ μαχαίρι.
  2. Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος 2,5 λίτρων και σοτάρετε το κοτόπουλο σε δόσεις, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Βγάλτε το στην άκρη. Ρίξτε στο ίδιο σκεύος το ρύζι, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τους σπόρους κορίανδρου και το τούρμερικ και ανακατώστε ώσπου να πάρουν άρωμα. Προσθέστε τα μανιτάρια, το ζωμό και τη σάλτσα ψαριού. Βάλτε το κοτόπουλο πάνω στο μείγμα. Ψήστε σε μέτρια ζεστό φούρνο περίπου 45 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Ανακατώστε μέσα το φρέσκο κορίανδρο.
  • Author: Aggela

Leave a Reply