Κοτόπουλο με κρέμα και μουστάρδα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κοτόπουλο με κρέμα και μουστάρδα

Υλικά

  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 4 καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
  • 1 φλιτζάνια μπίρα
  • 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιές γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα με σπόρους

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τα καρότα σε ροδέλες και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Βάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο και το κοτόπουλο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά και σβήστε με την μπίρα. Προσθέστε 1 φλιτζάνια νερό, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και βράστε για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν βράσει, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και το κορν φλάουρ και ρίξτε το μείγμα στην κατσαρόλα. Αφήστε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά, κατεβάστε από το μάτι της κουζίνας και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply