Κοτόπουλο με κρεμμύδια κόκκινα
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 κοτόπουλο χωρισμένο σε μερίδες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο αλεύρι
- 5 κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 150 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 150 γραμμάρια κόκκινο κρασί
- Ρύζι ή τηγανητές πατάτες για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες του κοτόπουλου και τις πασπαλίζετε με αλεύρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τις μερίδες του κοτόπουλου. Βγάζετε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα σοτάρετε και αυτά μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν ρίχνετε το μπέικον και το ροδίζετε για λίγο και αυτό. Ξαναρίχνετε το κοτόπουλο.
- Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το φύλλο δάφνης και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε 1 ώρα. Σερβίρετε το φαγητό και το συνοδεύετε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες.